Skip to main content

Videobellen

In het menu-onderdeel Videobellen is er de mogelijkheid om met de cliënt te videobellen.

Op het moment dat de cliënt online is, verschijnt het videobel icoon. Vanuit beide kanten kan er nu ingebeld worden. 

image.png

Wanneer je op het icoon klinkt krijg je het volgende scherm te zien:

image.png

De cliënt krijgt vervolgens een uitnodiging te zien, die dan geaccepteerd moet worden. Wanneer de cliënt eerder inbelt, zal jijzelf deze uitnodiging te zien krijgen en moeten accepteren.

image.png

Vervolgens start het videogesprek aan de rechterkant van het traject.

image.png

Je kunt schuiven tussen groottes van het traject en het videobellen, dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens het spelen van een spelletje. 

image.png

image.png

Onder in je scherm verschijnt een balk met verschillende opties. De eerste twee iconen zijn voor het in- en uitschakelen van je microfoon en camera. Wanneer er een streep door het icoon staat dan is deze optie uitgeschakeld. Door hierop te klikken zal je de desbetreffende optie inschakelen. 

knop videobellen microfoon.png

Door te klikken op het icoon van een scherm met pijl erin, heb je de mogelijkheid om je scherm te delen met de cliënt. Vanuit daar kies je dan het scherm dat je wil delen. Je kan ervoor kiezen om één tabblad of venster te delen. In dit geval zal de cliënt alleen het door jou gekozen tabblad of venster zien. De overige tabbladen zullen niet zichtbaar zijn voor de cliënt. Ook niet wanneer je tijdens het delen zelf wisselt van tabblad.

image.png

image.png

Je hebt ook de optie om je volledige scherm te delen. Door hiervoor te kiezen, wordt je volledige scherm met alles wat je doet gedeeld. Elke pagina die jij aanklikt, zal dan zichtbaar zijn voor de cliënt.

knop volledig scherm delen.png

Na de keuze voor het schermdelen komt er in beeld te staan 'U deelt uw scherm'. Je kan dan kiezen voor Laat mij zien wat ik deel. Zo ziet zowel de cliënt als de begeleider, wat er gedeeld wordt.

image.png

Het volgende icoon met de hand geeft aan dat iemand zijn/haar hand opsteekt, handig voor wanneer de cliënt een vraagt heeft. 

image.png

image.png

Door te klikken op het icoon met twee poppetjes onderin kun je zien welke deelnemers er zijn, instellingen aanpassen en een eventuele aparte vergaderruimte toe te voegen. 

image.png

image.pngimage.png

Ook is het mogelijk om alle anderen te dempen, alle camera's uit te schakelen, het delen van schermen voor alle anderen te stoppen, moderatorrechten te verlenen of de persoon uit de vergadering te verwijderen. 

image.png

Met het icoon van de klok kunnen de prestatie-instellingen aangepast worden.

image.png

image.png

In dezelfde balk zijn de instellingen te vinden. 

image.png

Het één na laatste icoon zijn 3 horizontale puntjes. Door hierop te klikken krijg je de optie om je videogesprek te vergroten, waardoor je alleen jezelf en je cliënt groot in beeld hebt. Via deze knop heb je ook de optie om dit weer te verkleinen.

knop videobellen puntjes.png

Via het laatste rode telefoon icoon, sluit je het videobellen af. 

image.png